דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
17/12/2012 בשעה 11:21 #30572-3037משתתף
שלום,אני בונה תוספת בנייה על גג קיים בקומה שנייה ואין באפשרותי לבנות ממ"ד. הפתרון שאני יכול לעשות הוא בנייה חדשה בצורת שיפור מיגון (שכן אין באפשרותי להגיע עם היסודות לקרקע.מדובר בבנייה חדשה ולא בשיפור מיגון של חדר קיים. הועדה המקומית טוענת ששיפור מיגון זה אינו מקנה לי תוספת של 13 מטר כמו שמקבלים בממ"ד.
אודליה מהועדה ביוקנעם לא מביאה הסמכתה לדבר אך אמרה לי שאני אחפש.לא הצלחתי למצוא לדבר אסמכתה. האם תוכלי לעזור לי בכך.
המון תודה
דרור צוק 050634321117/12/2012 בשעה 12:25 #37532ארז מירבמנהל בפורוםRe: שיפור מיגון
שלום, אכן, כרגיל, החוק אינו ברור בעניין. אגב, ייתכן מאוד שוועדה אחרת תתן פרשנות שונה. לפי התקנות לחישוב שטחים מרחב מוגן דירתי זכאי לזיכוי בשטחים. עד כאן יופי. נשאלת השאלה: מהו "מרחב מוגן"? האם מדובר אך ורק בחדר אשר קירותיו יצוקים בטון? או אולי כל חדר שאושר ע"י פיקוד העורף באופן רשמי כ"מרחב מוגן" (גם אם אינו יצוק כולו)? ההגיון אומר, לעניות דעתי, שגם חדר שנעשו בו שיפורי מיגון זכאי להגדרה הזו מהטעמים הבאים: 1. עלות הרבצת הבטון בקירות גבוהה 2. הוא כולל אבזרי מיגון בדיוק כמו בממ"ד 3. מותר שיהיה בו רק חלון אחד – ירידה באיכות החיים 4. זו לא אשמתכם שלא ניתן לצקת קירות בטון עבים יותר. נראה לי נכון לפנות קודם למנהל התכנון במשרד הפנים ע"מ לברר את הסוגיה. יש לפנות בנוהל "בקשה לקבלת מידע". פרטים כאן: #8230; במידה ותקבלו תשובה שלילית, יש כאן צורך בפסיקה משפטית. אינני חושב שהדבר כבר הובא לערכאות (אולי זה הזמן?). כדאי להתייעץ בפורום מקרקעין באתר זה עם עו"ד צפריר. נראה לי שבמקרה כזה, עתירה פשוטה כנגד הרשות המקומית תזכה בברכת בית המשפט כיצירת תקדים, ותהפוך לדבר משמח להרבה אנשים במצבכם.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com17/12/2012 בשעה 19:12 #37531-3037משתתףRe: שיפור מיגון
היי, קודם כל תודה רבה. שתי שאלות: 1-האם כל בניית ממ"ד מזכה בתוספת אחוזי בנייה או רק מעיברה את אחוזי הבנייה משטח עיקרי לשטח שירות. 2-האם תוכלי להעביר טופיק זה גם לפורום מקרקעין? תודה רבה דרור
17/12/2012 בשעה 22:55 #37530ארז מירבמנהל בפורוםRe: שיפור מיגון
הממ"ד נחשב כשטח שירות. אנא הכנס הודעה חדשה לפורום מקרקעין. בהצלחה!
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com18/12/2012 בשעה 10:55 #37529-3037משתתףRe: שיפור מיגון
היי, קודם כל יש לי חדשות. פיקוד העורף כתב שמבחנתו שיפור מיגון =מרחב מוגן (מצרף בסוף את תשובתם). עכשיו רק נשאר לי לפנות למי שאחראי על בודקי התוכניות. הלינק ששלחת לי הביא אותי למישהי לא קשורה. האם את יודעת מי אחראית על כל בודקי התוכניות? תודה רבה על העזרה דרור שלום רב ותודה על פנייתך, בתנאי ששיפורי מיגון מבוצעים בהתאם לאישור של מהנדס פיקוד העורף, הם נחשבים מבחינת פיקוד העורף מרחב מוגן לכל דבר ועניין. לצערנו, חלק מהרשויות המקומיות לא מכירות בשיפורי מיגון כמרחב מוגן. לפיקוד העורף אין יכולת השפעה על החלטה זו שנמצאת בסמכות החוקית של הרשות המקומית. גם בעבר וגם היום בעקבות פניה זהה שהגיעה למשרד הפנים והועברה להתייחסות פיקוד העורף, עמדה זו של פיקוד העורף הובהרה למשרד הפנים. נשמח לעמוד לשירותך בכל עת, בברכה, פיקוד העורף.
18/12/2012 בשעה 18:29 #37528ארז מירבמנהל בפורוםRe: שיפור מיגון
מי שאחראי על בודקת התכניות הוא מהנדס הוועדה המקומית ביוקנעם. מעליו יש את היועץ המשפטי של הוועדה המקומית. מעליהם יש את הוועדה המחוזית: 7.aspx?tid=76&did=2&fid=10&cid=200 יש גם את לשכת התכנון של משרד הפנים במחוז צפון: לדעתי שניהם בנצרת עילית באותו מקום. לפי מה שכתבו לך מפיקוד העורף, עושה רושם שכדאי מאוד שתפנה אליהם ע"י עו"ד, זה יכול להביא לתוצאות הרבה יותר מהירות.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com17/04/2016 בשעה 03:56 #37527סיון קובררמשתתףשיפור מיגון
שלום רכשתי לאחרונה בית פרטי חד קומתי ישן מאוד שעבר חיזוק (לא מספיק יסודי) שיפוץ והרחבה ללא היתר. למיטב הבנתי אין סיבה שלא יתקבל היתר מהעירייה אך לצורך קבלת ההיתר תחייב העירייה (כפר סבא) בניית ממד. אינני מעוניינת לבנות ממד בנוסף משום שגודל הבית מספיק בהחלט לצרכי והמקום היחיד להוספת ממד יאלץ אותי לוותר על חלונות לסלון ולחדר שינה וכנראה לבצע שינוי גדול מאוד בחלוקה הפנימית בבית. האם במקרה כזה שיפור מיגון מתקבל? האם חדר בעל 2 דלתות פנימיות ניתן להסב במסגרת שיפור מיגון? תודה
26/04/2016 בשעה 10:37 #37526ארז מירבמנהל בפורוםשיפור מיגון
שלום, זה מקרה גבולי. בד"כ, אם ניתן לבנות ממ"ד ע"ג השטח פיקוד העורף יתעקש עך כך. עם זאת, קבעי איתם פגישה ובואי מוכנה עם אדריכל שיביא עימו שרטוט ויסביר תכנונית מדוע זה יפגע בשימושיות של המבנה. ככל שתגיעי מוכנה יותר- יש יותר סיכוי שתקבלו אוזן קשבת.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה