דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
18/05/2014 בשעה 14:21 #30912liorpoמשתתף
שלום רב,
רכשתי דירה אשר לה מרפסת שמש היוצאת מהסלון כאשר לפני שנתיים הרחיבו אותה בכ- 4 מ"ר בסך הכל ללא אישור.
כעת אני שוקל האם לחכות להסתבכות עם העירייה או לנסות ליזום את "מיסוד" הרחבת המרפסת. המוכרים לא שמרו את תוכניות ההרחבה (אם היו כאלו בכלל).
האם ניתן לאשר הרחבה כזאת בעירייה רטרואקטיבית? מהי העלות הכרוכה בכך? האם ניתן לאשר כאשר אין לי תוכנית מפורטת של העבודות שנעשו? אילו בדיקות מבצעת העירייה בהחלטה לאשר או לא לאשר?
תודה רבה!18/05/2014 בשעה 15:09 #38063ארז מירבמנהל בפורוםRe: אישור על מרפסת שנבנתה ללא היתר
שלום, ההחלטה כאן היא שלך בלבד. כמובן שאיני יכול להמליץ לך לא לפנות לעירייה. במידה ותפנה- עליך לבקש מאדריכל שיכין לך הגשה מסודרת, ועליך לנסות לאתר את המהנדס שהיה אחראי על העבודות לצורך הכנסת חישובים סטאטיים לתיק. אם לא תאתר אותו, עליך לשכור מהנדס שיבדוק את הבניה, יאשר שהיא חזקה מספיק, ויכין לך חישובים סטאטיים חליפיים.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com19/05/2014 בשעה 08:14 #38062liorpoמשתתףRe: אישור על מרפסת שנבנתה ללא היתר
מירב תודה רבה על תשובתך. אני מניח שאם אפנה לעירייה הם גם יקנסו אותי על ההרחבה ללא היתר ולכן אני מפחד לעשות צעד זה. השאלה שלי היא האם אני פשוט יכול להחזיר את המצב לקדמותו, דהיינו, להקטין בחזרה את המרפסת ובכך להשתחרר מדאגות? האם הקטנת המרפסת בחזרה מצריכה ממני אישורים כלשהם או שלאחר הפעולה אני יכול לחיות בשקט? תודה! ליאור.
19/05/2014 בשעה 09:55 #38061ארז מירבמנהל בפורוםRe: אישור על מרפסת שנבנתה ללא היתר
שאלה לא פשוטה. לפי חוק, כל הריסה מחוייבת בהיתר הריסה ובפיקוח הנדסי. גם כאן, אני לא יכול להמליץ לך לעשות משהו בניגוד לחוק. בנוגע לקנס שהזכרת- אני לא רואה איך מטילים עליך קנס אם אתה בא מיוזמתך. אבל ראשית, יש לבצע בירור אם ניתן בכלל לאשר את המרפסת בגודלה החדש, ללא שינוי בתב"ע. מציע להיעזר ולהתייעץ עם אדריכל, שיבדוק את תכנית בניין העיר באיזורך.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com23/10/2014 בשעה 16:32 #38060-2854משתתףRe: אישור על מרפסת שנבנתה ללא היתר
אם מדובר במרפסת שמש זה נושא די גבולי האמת בימינו, כמו שציין ארז בהחלט מומלץ לבדוק את העניין לעומק וביסודיות עם איש מקצוע.
1.com/
-
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום