דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
19/05/2014 בשעה 17:29 #30913berylמשתתף
שלום רב,
שמי ברי ואני מצוי בתהליך רכישת דירה בבניין משותף.
לפי משפט שניסח עו"ד של המוכרים בנוסח חוזה ראשוני, נאמר כי אני מודע שבעבר בוצע שינוי במרפסת שירות בלא שניתן היתר בנייה.
עם זאת, ממה שראיתי בדירה, מדובר בשינוי שנוגע לקיר פנימי – חלון שיצא אל מרפסת שירות, קוצר והוחלף בדלת דרכה ניתן להיכנס אל המרפסת. שינוי זה נעשה בדירות רבות בפרויקט בניית הבניין בזמנו (לפני 14 שנה) ולמעשה המוכרים הנוכחיים רכשו את הדירה כשהשינוי כבר נעשה. אצלם בזמנו הנקודה בניסוח זה אפילו לא הופיעה בחוזה
1. האם מדובר בסוג שינוי שכן מחייב היתר בנייה? הרי לא מדובר כאן בקיר חיצוני, או בתוספת שמשנה חזות חיצונית, והשינוי אינו בא על חשבון דיירים אחרים.
2. במידה וכן יש צורך בהיתר, מה עושים כעת? האם זה מסכן אותנו בתור דיירים עתידיים? האם ניתן להכשיר בדיעבד וכיצד ובאיזו עלות. והאם אנו מסכנים את עצמנו בתביעה אם משאירים את המצב על כנו?
3. במידה ואין צורך בהיתר, האם העו"ד של המוכרים השתמש במשפט זה רק מטעמים של ניסוח משפטי, ואין זה אומר שאנו מחויבים בהיתר
4. בבניין זה כבר החל תהליך רישומו כבניין משותף. האם היעדר היתר בנייה בשינוי קטן כזה יכול לסכל את רישום הדירה שלנו במסגרת התהליך?
5. שאלה כללית בנוגע להיתרים שתהיה רלוונטית בעתיד. האם התקנת סורגים על חלונות (קומה 8) וכן הגבהת המעקה במרפסת השמש מחייבות היתר בנייה?
המון תודה19/05/2014 בשעה 17:58 #38064ארז מירבמנהל בפורוםRe: היתר בניה בדיעבד
שלום, להלן: 1. האם מדובר בסוג שינוי שכן מחייב היתר בנייה? הרי לא מדובר כאן בקיר חיצוני, או בתוספת שמשנה חזות חיצונית, והשינוי אינו בא על חשבון דיירים אחרים. – כל עוד לא מדובר בקיר חיצוני, אין צורך. אולם יש לי תחושה שכן מדובר בקיר חיצוני, היות והוא גובל עם מרפסת שירות פתוחה. 2. במידה וכן יש צורך בהיתר, מה עושים כעת? האם זה מסכן אותנו בתור דיירים עתידיים? האם ניתן להכשיר בדיעבד וכיצד ובאיזו עלות. והאם אנו מסכנים את עצמנו בתביעה אם משאירים את המצב על כנו? – לא מדובר בסיכון משמעותי, אולם תמיד ניתן לשכור אדריכל לביצוע לגיטימציה. 4. בבניין זה כבר החל תהליך רישומו כבניין משותף. האם היעדר היתר בנייה בשינוי קטן כזה יכול לסכל את רישום הדירה שלנו במסגרת התהליך? – קשה לי להאמין, אולם יש להתייעץ עם עו"ד. 5. שאלה כללית בנוגע להיתרים שתהיה רלוונטית בעתיד. האם התקנת סורגים על חלונות (קומה 8) וכן הגבהת המעקה במרפסת השמש מחייבות היתר בנייה? – לא.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה