Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אשר אלחרר
    משתתף

אני עומד בפני רכישת בית קרקע די קטן (כ 55 מ"ר) וההתלבטות שלי לגבי הרכישה מתרכזת בעיקר סביב הרחבת הבית. האידיאלי מבחינתי היה למקום את הממ"ד בפינת השטח (מאחורה, גובל עם 2 שכנים) ובכח להרוויח שטח בניה שיספיק לצרכיי ביחד עם עוד קומה מעל. מקריאה ב 1000 פורומים ומאמרים התוודעתי למונח "קו בנין" שמגביל אותי לבנות בשטח שלי עד לאותו קו.
    בסיור בשכונה הספציפית הזו ראיתי אולי 30-40 בתים שגבולות הבית נושקות ממש לקו החומה וללא ספק עברו את קו הבנין ואת חלקם אף שאלתי וכולם בנו לפי אישור חוקי.
    הבנתי בבנוסף בנושא ממ"דים שאצטרך להוכיח כי אין מקום אחר לבנות אותו מה שבפועל לא כל כך נכון כי אפשר לבנות אותו 2 מטר לפני קו החומה אך בבית כזה קטן ה 2 מטרים הנ"ל קריטיים.
    שאלתי היא כזו, האם בכל זאת אוכל לקבל אישור ממחלקת ההנדסה לבניה מעבר לקו? נצא מתוך נקודת הנחה שהשכנים יאשרו זאת בכתב האם עדיין תהיה התעקשות להקשות בקבלת האישור המיוחל???
    אני מתאר לעצמי שבמידה ואקבל אישור על חדר מגורים מעל אותו ממ"ד אין מה לדבר לכן לא אהיה חוצפן ואשאל…
    זו שאלה של חיים ומוות מבחינתי שכן אי אישור כזה משמעותו הפסד של בית שלם בסכום גבוה בשבילי , אציין שהבית יושב על שטח של 230 מ"ר ואין מבחינתי אופציה אחרת מלבד ממד פינתי כחלק בלתי נפרד מהבית.

ארז מירב
    מנהל בפורום

בניית ממ"ד מעבר לקו בניין

אכן, ניתן לקבל הקלה לבניית ממ"ד מעבר לקו בניין. הכל תלוי אם תצליח לשכנע את הוועדה שכל חלופה אחרת תפגע אנושות בניצול המגרש. הכי טוב זה להכין סקיצה בסיסית בקנה מידה 1:100, לקבוע פגישה עם מהנדס הוועדה המקומית לתכנןן ובניה ולקבל ממנו אישור עקרוני לתכנון. כדאי לגבות את האישור במכתב עם סיכום פגישה שתוציא לו.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

אשר אלחרר
    משתתף

את הסקיצה להכין לבד?

מכיוון שעדיין לא רכשתי את הבית ומן הסתם עדיין לא שכרתי את שירותיו של האדריכל אני מבין מדבריך שעליי להכין את הסקיצה בהתבסס על תוכנית המבנה שנמצאת ברשותי או שאני טועה? ואילו סיבות יכולות להיות משכנעות במקרה זה? אני לא יודע מה אמורים להסביר למהנדס הועדה במצב כזה…

ארז מירב
    מנהל בפורום

ממ"ד – הקלה בקו בניין

אין ספק שלמרות שלא רכשת, והיות והדבר חיוני מאוד לצורך ההחלטה (כדבריך)- כדאי להשקיע מעט ממון בשכירת שירותיו של אדריכל רק לצורך הצגת העניין בפני הוועדה. יש לו את הידע מה לומר ואיך להציג את זה. ההתייחסות אליו שתהיה שונה לחלוטין מההתייחסות אליך, כאדם לא מקצועי, וזה יגדיל את הסיכוי שיאשרו את הבקשה.  להגיע לשם ללא אדריכל זה כמו להופיע בבית משפט ללא עורך דין- אפשרי, אבל אם מדובר בסיכון משמעותי- לא מומלץ.     

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

גיא כספי
    משתתף

בהצלחה וברכות עם ררכישת הבית

אם תצטרך עזרה מקצועית בנדון תוספת בניה או הריסה ובניה, וכולל ליווי משל הוצאת האישורים הנדרשים. תצור עמי קשר ואשמח לסייע חבר.  

הנדסאי בניין מוסמך, וקונסטרוקטור מוסמך לתכנון מבנים פשוטים עד 4 קומות מנהל ובעלים בחברת חברת כספי הנדסה אזררחית בע"מ. חברה לתכנון וביצוע עבודות בניין

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן