דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
-
שלום לכולם
אני לפני בנית בית דו משפחתי הגובל בקיר משותף עם השכן לאורך 2 קומות.
בצמוד לקיר המשותף החדרים בבית הם סלון,חדר מדרגות,ממ"ד ובקומה הראשונה 2 חדרים.
בניית הבית שלי ושל השכן מתוכננת להיות ביחד כלומר שלב השלד מתוכנן להיות באותו הזמן. מפלס ה- 0.00 שלי יותר גבוה ב- 50 ס"מ משל השכן כך ששני הבתים לא מתחברים עם התקרות והרצפות שלהם באותו הגובה בדיוק אך כמובן שזה לא מונע שיהיה קיר אחד משותף אם רוצים.
אציין כי הקיר המשותף ביני ובין השכן נמצא בחלק הפנימי של הבית.
ההתלבטות שלי היא איך לתכנן את הקיר המשותף ביני ובין השכן.ישנם כמה התלבטויות:
2 קירות מבלוקים 20 ס"מ צמודים זה לזה שביניהם יש מרווח קלקר של כ- 5 ס"מ.הבלוקים תוצרת איטונג או חברה אחרת.
קיר אחד משותף העשוי כולו מבטון בכל הקיר הגובל עם השכן. (הקיר בטון ידוע שלא מעביר רעשים).
קיר משותף אחד אקוסטי של איטונג בעובי 20 או 30 ס"מ.
ההתלבטות היא נקודת ההתחלה, כלומר כדאי לתכנן 2 קירות או קיר אחד?ומאיזה חומר? אני מניח שיש את היתרונות והחסרונות לכל שיטה ואת זה אשמח לדעת.
כמובן שצריך להתחשב בכל נושא מניעת העברת רעשים, קולות ודפיקות והבידוד התרמי מבית אחד לשני…
כפי שנראה מבחינת חיסכון בעלויות השלד ביצוע קיר אחד הוא חסכוני יותר מאשר קיר כפול אך אולי ישנם חסרונות אחרים….וזאת ההתלבטות שלי.
אשמח לקבל את המלצתכם לשיטה המשתלמת ביותר לבניית הקיר המשותף בין השכנים מכל הבחינות.
תודה מראש
קיר אקוסטי בין שכנים
יפה מאוד שאת נותנת על כך את הדעת. כל הפתרונות ראויים, ואני חושב שעל האדריכל/ית שלך להכין עבורך חישוב של יחס עלות תועלת. לכ"א מהחומרים שציינת יש מקדם אקוסטי. פשוט צריך לחקור קצת ברשת או אצל החברות, למצוא את המקדם, להשוות בין החומרים, ולהצליב עם העלויות. אגב, אני לא רואה בעייה עם הבטון כגשר קור, היות ומדובר בקיר פנימי שאינו חשוף למזג האוויר.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.