דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
05/09/2017 בשעה 00:29 #31725y0gevמשתתף
שלום לכולם.
ברשותי מגרש של חצי דונם ועליו קיים בית בגודל 50 מ"ר
התב"ע מאפשרת לבנות שתי יחידות על המגרש ולכן החלטתי להשאיר את הבית הקיים ולבנות בסמוך אליו (מרחק של 6 מ' בין היחידות לפי תב"ע ומידע ) יחידה נוספת (יחידה 2 חדשה בתרשים 1 המצורף).
בעירייה לא מוכנים לאשר לי את התוכנית (יחידה 2), בטענה שהיות והשכן הצמוד אליי התרחק מהגדר המשותפת אני גם חייב להתרחק (ראה תרשים 2 מצורף, כך הם מוכנים לאשר) , ובנוסף נאמר לי שישנה חצר פנימית ביני לשכן והיחס המותר הוא 1:2 כלומר על כל התרחקות של השכן מהגדר מטר אחד הוא צריך לבנות לאורך שני מטרים.
מוכרח לציין שבמידע שקיבלתי מהעירייה ובתב"ע מצויין שאני יכול לבנות בקוו 0 בגבול עם השכן.
להבהרה נוספת : תרשים 1 – התכנון הרצוי , תרשים 2 – התכנון המאולץ
יש לי מספר שאלות:
אני לא מצליח להבין איך קשורה כאן חצר פנימית וכמו כן האם ישנו חוק תכנון ובניה שמסביר את מה שנאמר לי בעירייה , ומצדד בה ?
האם יש מקום לפנות לדרגים יותר גבוהים בעירייה ? (מהנדס העיר וכיו"ב)
בכלל מישהו מבין למה לא מוכנים לאשר זאת (תרשים 1 )
תודה
בונה מיואש
05/09/2017 בשעה 11:48 #39582ארז מירבמנהל בפורוםחצר פנימית- תקנות
שלום, נתחיל בזה שהתקנות העוסקות בחצר פנימית לא מגדירות "מהי חצר פנימית". נהדר. יש הגדרה מהי "חצר חיצונית"- "חצר הגובלת בצד אחד או יותר עם דרך או שטח פתוח אחר;" לחצר שהראית בשרטוט אין שום מבנה שחוסם אותה כלפי החלק הפתוח של המגרש, ומשם לחזית- ככה שאני מעריך שכל עורך דין יוכל לכפות על הועדה להגדירה כ"חצר חיצונית". עכשיו: בוא נניח לרגע שכן מדובר ב"חצר פנימית", לצורך העניין. נביט בתקנות: "גודלם של חלקי הבניין": תק' (מס' 3) תש"ם-1980 (4) החצר הפנימית תהיה מלבנית, ובלבד שארכה לא יפחת מפעם וחצי רחבה; (5) רוחב החצר האמורה בבנין שגבהו עד 11.00 מ', לא יפחת מ-3.00 מ'; בבנין שגבהו עד 17.00 מ' – לא יפחת מ-4.00 מ'; בבנין שגבהו עולה על 17.00 מ' – לא יפחת מ-5.00 מ'; (6) פתח או דלת כניסה בגובה 2.00 מ' וברוחב 0.90 מ' יאפשרו כניסה למשטח החצר מהחוץ; (7) לחצר תהיה מערכת ניקוז. כלומר- אני לא רואה שום יחס של 1:2 בתקנות. מעבר לזה- אני בכלל לא בטוח שהחצר שמוצעת בשרטוטים הנה "חצר פנימית" ע"פ ההגדרות- משום שלפחות אחד מחלקיה פונה לשטח פתוח. אני מציע לפנות במכתב רשום ליועמ"ש של הועדה ולבקש הבארת ההוראה, בהתאם לחוקים הקיימים. אם התשובה לא תספק אותך- מומלץ מאוד לשלוח את התכנית לערר- תוך ליווי עורך דין.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com06/09/2017 בשעה 10:51 #39581y0gevמשתתףראשית תודה רבה על התשובה העניינית, עוד משהו קטן
האם העירייה יכולה להגיד לי כי יש להם תקנות וחוקים פנימיים לכן הם לא מאשרים ? אני מאוד אהבתי את הבית שהאדריכל תכנן ועכשיו עם השינויים שלהם זה ממש לא לטעמי, האם ישנו סיכוי גבוה שאנצח במערכה הזאת? מה העלויות (עו"ד וכו….) והזמן שניגשים לערער תודה
06/09/2017 בשעה 13:04 #39580ארז מירבמנהל בפורוםחצר פנימית תקנות
אין תקנות פנימיות למעט הוראות התב"ע והוראות מרחביות (משהו חדש שעוד לא ממש "תפס"). מעבר לזה- ישנו מרחב שיקול דעת למהנדס הועדה, אבל מנסיוני, הרבה פעמים שיקול הדעת הזה נסתר לגמרי בערר. לגבי עלויות- אני מניח שמדובר בכמה אלפי שקלים, לא יותר. ברר אם תוכל לקבל החזר הוצאות במקרה ניצחון. אגב, גם אם הערר לא מצליח (כי לעיתים למהנדס יש השפעה על הקולגות שיושבים בערר) זכותך להוציא את העניין מתוך מערכת התכנון ולפנות לבימ"ש לעניינים מנהליים- שמסתכל על הכל בפריזמה של זכויות הקניין שנפגעו אצלך. כמובן, ישנה גם אפשרות שתייצג את עצמך. את הערר מגישים מיד כשמתקבלת תשובה רשמית מהועדה על אי אישור הבקשה המקורית.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com14/12/2018 בשעה 17:44 #39579אבי קוזילויץמשתתףחצר פנימית
שלום אנחנו מתכננים פרויקט של מגורים (גובה סופי כ-25-30 מטר ) עם חצר פנימית בגודל של 19מטר על 17 מטר (מלבן), כאשר חלק מחלונות החדרים וחדרי האמבטיה פונים לכיוון החצר, האם ישנה בעיה עם החלונות הנ"ל? חשוב לציין כי החצר הפנימית מתוחמת בקומת עמודים מפולשת לתשובתכם אודה תודה
16/12/2018 בשעה 16:58 #39578ארז מירבמנהל בפורוםחצר פנימית
שלום, קודם כל נתחיל בזה שהמחוקק לא טרח לציין מהי חצר פנימית בהגדרתה. הוא כן קבע מהי חצר חיצונית: "חצר חיצונית" – חצר הגובלת בצד אחד או יותר עם דרך או שטח פתוח אחר; עולה מזה שלחצר פנימית לא יהיה שום צד שגובל עם שטח פתוח, כלומר היא חייבת להיות סגורה מכל צדדיה. להלן מתוך התקנות: חלון הפונה לחצר פנימית בחדר מגורים 2.24 לא ייבנה חלון הפונה אל חצר פנימית בחדר מגורים אלא אם יתקיימו לגביהם תנאים אלה: (1) החדר יכיל חלון אחר הנפתח אל אוויר החוץ; (2) החלון ייסגר באופן המונע חדירת עשן; תק' תשס"ב-2002 (3) מלבן החלון ותריסיו – (א) בחלון המצויד בתריסים, העשויים פלדה או אלומיניום, יהיו בלתי דליקים; (ב) העשויים פי.וי.סי. (P.V.C.) קשיח יעמדו בדרישות התגובה בשריפה שבתקן הישראלי, ת"י 599 – רפפות פוליוויניל כלורי לתריסים. תק' (מס' 3) תש"ם-1980 (4) החצר הפנימית תהיה מלבנית, ובלבד שארכה לא יפחת מפעם וחצי רחבה; (5) רוחב החצר האמורה בבנין שגבהו עד 11.00 מ', לא יפחת מ-3.00 מ'; בבנין שגבהו עד 17.00 מ' – לא יפחת מ-4.00 מ'; בבנין שגבהו עולה על 17.00 מ' – לא יפחת מ-5.00 מ'; (6) פתח או דלת כניסה בגובה 2.00 מ' וברוחב 0.90 מ' יאפשרו כניסה למשטח החצר מהחוץ; (7) לחצר תהיה מערכת ניקוז. חלון הפונה לחצר פנימית במטבח או בחדר שירות 2.25 לא ייבנה חלון הפונה אל חצר פנימית במטבח או בחדר שירות אלא אם נתקיימו לגבי החצר התנאים המפורטים בסעיף 2.24(4)- (7). לכאורה, אם את עומדת בתנאים הללו אין בעיה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה