דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
01/02/2018 בשעה 20:49 #31858שרית זיומשתתף
היי,
אנחנו בונים בית בזכרון יעקב בגודל של 110 מ"ר
תכננו רק עם חנייה אחת (עקב הרבה מגבלות).
אין לנו אפשרות להוסיף עוד חנייה.
הוועדה דורשת שנוסיף עוד חניה.
1. האם זה מחוייב ע"פ התקנות החדשות?
2. האם ניתן לשלם "כופר חנייה" גם לבית פרטי?
תודה מראש05/02/2018 בשעה 12:08 #39817ארז מירבמנהל בפורוםתקנות החניה החדשות
שלום, ע"פ תקנות החניה החדשות, יש הוראות מאוד ברורות בעניין. כמות החניות נגזרת מקרבת הבית לנתיבי תחבורה ציבורית (ולא מגודלו של הבית) ונעה בין 1 ל-2. אם הבית (צמוד הקרקע) אינו קרוב כלל לנת"צ- זה 2 חניות. לגבי כופר חניה- אני מניח שלא תהיה בעיה, אם תוכיחו שתכנונית ישנה בעיה לתכנן 2 חניות. שימו לב אגב, לכתבה הבאה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com05/02/2018 בשעה 12:15 #39816שרית זיומשתתףמה קורה אם אין אפשרות פיזית להוסיף עוד חנייה
היי ארז, תודה על תגובתך. אנחנו לא קרובים לנת"צ (בזכרון יעקב אני לא בטוחה שיש בכלל הגדרה לנת"צ). הבעיה המרכזית העומדת בפנינו היא העובדה כי המגרש שלנו פנימי ועקב בית קיים אשר לא מאפשר כניסה לרכבים (רוחב 2.7 – אינו מספיק למעבר בטיחותי של כלי רכב) יש לנו שביל הולכי רגל מהמגרש החזיתי שעימו אנחנו בהסכם שיתוף. בהסכם סוכם על מקום חנייה אחד בחזית המגרש (על חשבון המגרש החזיתי) כי בזמנו לא היו אותן תקנות חנייה (החלו ביוני 2016). ולכן אין לנו אפשרות להוסיף עוד חנייה. ולכן אני חוזרת על שאלתי – 1. האם ניתן לשלם כופר חנייה (מתוך ידיעה שאין סיכוי שיקימו חניון ציבורי בשכונה הזו עקב חוסר במקום לחניון שכזה)? 2. במידה ולא ניתן לשלם כופר חנייה – בסמכות מי יש אפשרות להתיר מקום חנייה אחד? בחוק 7675 מוזכר בסעיף 2.3.ב כי : "מוסד תכנון רשאי לקבוע בתכנית מספר מקומות חניה נמוך מהמספר המזערי שנקבע בתוספת אם ראה שיש בכך כדי לענות על צורכי התכנון והתחבורה באזור;" – מי זה אותו מוסד תכנון שבסמכותו לאשר דבר כזה? הוועדה? המועצה? אכן שאלה קשה…אשמח לעזרה
05/02/2018 בשעה 12:23 #39815ארז מירבמנהל בפורוםתקן החניות החדש
עידכנתי את תשובתי הקודמת והוספתי התייחסות לעניין הכופר. אכן, התנאי לגביה הוא שהרשות יכולה להקים חניון חלופי במרחק של עד 350 מ' מביתכם. לגבי המוסד הראשי להחליט- מדובר בועדה המקומית לתכנון ובניה. על פי התיאור של המקרה אני משוכנע שהם ילכו לקראתכם. אגב, אם תסורבו- קחו בחשבון אפשרות למתקן חניה בהרמה- "מכפיל חניה" שהופך חניה אחת לכפולה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com05/02/2018 בשעה 12:28 #39814שרית זיומשתתףהם ממש לא הולכים לקראתנו :)
שוב תודה על המענה. את הבקשה לכופר חנייה הציעה לי האחראית איזור שלנו בוועדה. היא יודעת היטב שאין למועצה יכולת להקים מגרש חנייה במרחק 350 מטר מהבית שלנו (לא אפשרי בשכונה הזאת). האם זה בכלל חוקי מצידה להציע דבר כזה שהיא יודעת היטב שאין אפשרות לחניון? אני בעצם נמצאת במצב קשה כי אני כבר מעדיפה לשלם את הכופר מאשר להתעכב בבניה ובקבלת ההיתר. אני בהחלט אבדוק את האפשרות לשימוש במכפיל חניה מול אותה אחראית כי לא נראה שהם באים לקראתנו – היא זו שממליצה לועדה מה לעשות והיא אומרת לנו שהפתרון היחיד הוא כופר חנייה.
05/02/2018 בשעה 12:37 #39813ארז מירבמנהל בפורוםתקן חדש למקומות חניה
תלוי מה המחיר של מכפיל החניה. ייתכן שעדיף להיענות לדרישתם, לשלם כופר, לחכות עשר שנים ולתבוע את הכסף בחזרה עם ריבית והצמדה, כאמור בכתבה. תתיחסו לזה כאל תכנית חיסכון (:
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com05/02/2018 בשעה 12:42 #39812שרית זיומשתתףתודה!
זה מה שאנחנו נעשה באמת. אני אקבע עם האחראית בוועדה עוד פגישה כדי לנסות לראות לאן הרוחות נושבות ואם אני אבין שזה המצב. פשוט נשלם את כופר החנייה המופקע (24,000 ש"ח). זה פשוט עצוב הסכומים שאנחנו מוציאים על דברים כאלה מיותרים 🙁 (במיוחד לאור העובדה שאם הייתי בונה שנתיים קודם זה בכלל לא היה בעייתי …)
-
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה