דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
13/03/2018 בשעה 13:11 #31898שמעוןמשתתף
רכשתי דירה מקבלן, ובנוסף גם מחסן (בקומת מחסנים).
בשלב הבנייה ראיתי שעוברת בגסות צנרת ביוב/צמ"ג, על קיר המחסן, דבר שבעצם מונע ממני אפשרות להתקין מדפים.
כל ויכוחי עם הקבלן, לא עזרו.
ראיתי בתקנות מכר, שישנו גובה מינימלי למחסן דירתי.
מדידת הגובה הוא מהרצפה.
השאלה איך להתייחס לצנרת שעוברת על הקיר (לא בתקרה)?
אם זה עובר הרבה יותר נמוך מהגובה הנ"ל, יש לי עילה חוקית לדרוש לפנות את הצנרת, או לתבוע את הקבלן? יש לציין שהדירה כבר נמסרה, אבל את המחסן סירבתי לקבל בשלב זה.
הקבלן טוען שהצנרת הופיעה בתוכנית המכר.
אכן ראיתי (בדיעבד) שמסומן קו מקווקו חלש, אבל התייעצתי בדיעבד עם אדריכל, שאמר לי שגם אם זה מופיע, עדיין אסור שיפחית ממינימום הגובה.
לפי תשובת נציג הקבלן, הצנרת מופיעה בתוכנית המכר.
אכן מופיעה אבל לא בציון גובה.
לטענתם הצנרת עוברת בגובה 1.6 מטר מהרצפה, ולכן אינה גורעת משטח המחסן, מכוון שהשטח נמדד לטענתם לפי חוק מכר, מהקירות בגובה של 1.2 מטר. אני לא יודע אם זה בכלל נכון, כי לי אמרו ששטח צריך להיות פנוי, עד גובה 2.05, ומה שבולט מתחת לקו זה, שטח המחסן נמדד ממנו (מהקו הכי בולט).
מה שאני שואל הוא:
1. האם מותר בכלל להעביר צנרת שם בגובה שכזה, למרות שלא מצויין גובה במכר?
2. מאיזה גובה נמדד שטח החדר?
3. האם אני רשאי לדרוש לפנות משם את הצנרת?.
4. במידה והצנרת נשארת במחסן (בצורה זו או אחרת), מה הדין לגבי מקרה של נזק למחסן אם תהייה בה תקלה. מי אחראי על נזק שיגרם לרכוש פרטי שלי שמאופסן שם?
כל הנסיונות שלי לדו שיח עם הקבלן, לא מניבות כלום. מבחינתם זה המצב שיהיה. הם תמיד מנגנים על זה שהצנרת מופיעה במכר.
אם יש צורך, אני יכול לצרף צילום של מה שמופיע בתוכנית, ושל הצנרת שעוברת במחסן.
בתודה מראש.13/03/2018 בשעה 16:11 #39931עורך דין צבי שטייןמשתתףצנרת ציבורית במחסן פרטי
שלום לפונה-13.3.18 הדרך הטובה ביותר היא להזמין שמאי מקרקעין מוסמך וממנו תקבל את כל התשובות לשאלותיך ובנוסף, חוות דעת בדבר ירידת ערך של המחסן, ככל שנגרמת לו כזו. בהזדמנות חגיגית זו,. מומלץ לבדוק את כל הדירה באמצעות מהנדס בנין רציני שמטפל במטריה.
בברכה, צבי שטיין, עו"ד מגשר ונוטריון מומחה בתביעות בגין ליקויי בניה Zvi Stein, Advocate, Notary & Mediator TEL:03-6728559 TEL: 03-6720503 FAX: 03-6739193 http://www.zvistein-lawoffice.co.il
13/03/2018 בשעה 21:38 #39930שמעוןמשתתףתודה.
תודה. מדוע בתור התחלה, אי אפשר למסור לי מה אומר החוק בעניין? אני בטוח שמדבר על נושא הגובה המינימלי, ומהיכן נמדד השטח. אפשר גם להפנות אותי לדפים רלוונטיים בנושא. אודה לך אם תעשה כן. אני לא רוצה בתור התחלה להיכנס להוצאות, אם החוק לא לצידי. בברכה
14/03/2018 בשעה 18:42 #39929עורך דין צבי שטייןמשתתףצנרת ציבורית במחסן פרטי
התקנים והתקנות הם בתחום ידיעתם של מהנדסי בנין ושמאי מקרקעין גם אם תפנה למישהו מהם, ספק בעיני אם מישהו כלשהו יתן לך מענה לכל השאלות שאתה שואל מבלי לבדוק את המצב בשטח. אי לכך המלצתי לך לפנות לשמאי. בבואו לשטח להתרשם הוא גם יוכל לקבוע האם נגרמה ירידת ערך ומה שיעורה? זכותך להימנע מלהיכנס להוצאות, אבל מה לעשות, מעטים הדברים שאנחנו יכולים לקבל בחינם. בהצלחה
בברכה, צבי שטיין, עו"ד מגשר ונוטריון מומחה בתביעות בגין ליקויי בניה Zvi Stein, Advocate, Notary & Mediator TEL:03-6728559 TEL: 03-6720503 FAX: 03-6739193 http://www.zvistein-lawoffice.co.il
-
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום