דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
28/05/2019 בשעה 19:30 #32249תאיר שלמהמשתתף
שלום,
אנחנו באמצע תהליך של שיפוץ והרחבת הבית (בית פרטי על חצי דונם).
קיבלנו היתר בנייה וניצלנו את כל שטח הבניה המותר לנו עבור חדרי שינה(סך של 161 מ"ר כולל הקיים).
בכדי להגדיל את האזור המשפחתי, תיכננו לבנות חדר אוכל עם קירוי חלקי (גג מתקפל) וקירות נמוכים (עד מטר ועשרים). בין הקיר לגג המתקפל אנו מתלבטים אם נכון לשים חלונות או שמשונית.
עיקר ההתלבטות נוגעת כמובן בהליך הרישוי. בעבר, במקום זה הייתה פרגולה מאושרת. האם יש צורך להגיש בקשה עבור ההליך? האם יש סיכוי שיאשרו זאת (למרות שניצלנו את שטח הבנייה המקסימלי)? האם יש הבדל בין התקנת חלונות לשמשונית?
תודה!
29/05/2019 בשעה 12:38 #40605ארז מירבמנהל בפורוםסגירת חורף לבית פרטי
שלום, למעשה אין מונח כזה "סגירת חורף" בלשון התכנון והבניה, וזה מינוח של בתי קפה לסגירת איזור במדרכה באישור העירייה. בעיקרון, אין צורך בהיתר בניה כל עוד אין סגירה קבועה. השאלה היא מה היא "סגירה קבועה" וזה נתון לפרשנות של הפקח. תקדימים משפטיים הוכיחו שאם הפקח משתכנע כי הסגירה היא קבועה, לא משנה ממה החומר בה התבצעה- ודו"ח ירשם. אם ניצלתם את כל אחוזי הבניה לא ניתן לאשר תוספת שטחיים ללא שינוי תב"ע ותשלום היטל השבחה, אלא אם התב"ע הקיימת הוכרזה לפני שנת 89 (ניתן לבדוק בוועדה המקומית לתכנון ובניה) ואז יש אפשרות לקבל עוד 6%.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com09/06/2020 בשעה 16:20 #40604אורלי צאלוןמשתתףסגירת חורף או קטע מרפסת
באותו עניין, לי דווקא יש עוד כ 10 מטרים יתרת זכויות בתבע על מרפסת שברצוני לסגור בבניה קלה [עץ וחלונות]. האם זה מחייב היתר? הזכויות והשבחה עליהן לא שולמו עדיין. הם ניתן לבצע ולאשר בדיעבד? תודה
09/06/2020 בשעה 16:54 #40603ארז מירבמנהל בפורוםסגירת חורף או מרפסת
שלום, כן, זה מחייב בהיתר בניה. לגבי ביצוע ואישור בדיעבד- ככה פועל עם ישראל בהרבה מקרים. בעיקרון מדובר בעבירה פלילית שקיים בדינה קנס, הכל תלוי עד כמה המחלקה המשפטית של הועדה המסויימת הזאת "עצבנית"… ממליץ להוציא היתר- זה גם משביח את ערך הנכס.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com09/06/2020 בשעה 17:08 #40602אורלי צאלוןמשתתףהיתר
שלום ארז הרשה לי לקטר. לבית הנוכחי שלי עשיתי את זה – עינוי שלא יאמן. כדי לאשר 18 מטרים זכויות קיימות פחות 12 מטרים חנייה מקורה שלא נבנתה – לקח לי כ 18 חודשים. הייתי צריכה לעדכן שוחות, דוח שמאות עצים, קק"ל, שינוים בפיתוח, התקנת חנייה, לשלם בשנית על משהו ששילמתי – אגרת בנייה, רישוי מהג"א, הפקדת ערבויות, פינוי זבל, הנדסה וקונסטרוקציה, עלויות הגשה, השבחה בדיעבד שלא נגבתה ממני כשהוצאתי את ההיתר ב- 1995. 50000 שח בתוספת על התהליך ובעבור מה… הלכתי להוציא היתר על סגירת מרפסות בתמימות רבה ולאחר העברת רפורמת המרפסות. ניסיתי להיות ישרה כמו סרגל, אבל הבונים בישראל סובלים הרבה בלי יכולת לשלוט ולו על מה ששלך [אדמה פרטית, זכויות קיימות ומשולמות]. נראה שכתביו של קפקא נכתבו על ישראל. אין חדש תחת השמש. לא רפורמה ולא נעליים.
10/06/2020 בשעה 14:37 #40601ארז מירבמנהל בפורוםהיתר לסגירת מרפסת
אכן, רבות כבר נאמר על הסרבול של הרשויות. מעבר למפח הנפש זה בהחלט תורם ליוקר המחיה, ותורם גם לעלייה במחיר שדורשים אדריכלים ע"מ לטפל בבירוקרטיה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה