בליטות למירווח בין בניינים
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בליטות למירווח בין בניינים
-
בליטות למירווח בין בניינים
שלוםרב,
בתוספת בנייה לבניין קיים מתוכנן להישאר מרווח של 6מ' בין המבנה האחורי והקידמי, שעומדים באותה חלקה. האם ניתן לתכנן בקומה השנייה חלון צרפתי שיבלוט למרווח, מבלי שהדבר יחשב כהקטנת המרווח החוקי? לפי ידיעתי, בקוי בניין אין בעייה עם חלונות צרפתיים בקומות שמעל ק"ק, אבל מה בנוגע למרווח בין בניינים שבאותה חלקה?
מה מידותיו של חלון כזה, על מנת שיחשב אכן חלון צרפתי ולא ימנה במניין השטחים העיקריים?
תודה, שרון
Re: בליטות למירווח בין בניינים
שלום, אני מניח שמדובר בחלון הבנוי כנישה הבולטת מקו חזית המבנה. לגבי חישוב שטחים: במידה ואת מתחילה את הסף התחתון בגובה 50 ס"מ מהרצפה, והחלל הפנימי בנישה לא עולה על גובה 180, והעומק לא עולה על 60, אז מנסיוני ניתן להוציא חלל זה מחישוב השטחים. לגבי מרחק מינימילי- אני לא מניח שתהיה איזשהי בעיה. בכל מקרה, רצוי להכין סקיצה ולתאם פגישה בועעדה ע"מ להימנע מהפתעות בשל פרשנויות חוק שונות.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
ארז תודה, העניין הוא לא עם הוועדה, כי עם השכן בבניין הקידמי, שדואג שזכויותיו בבנייה עתידית יפגעו, ויגרעו מהם 60 הס"מ של הבליטה המדוברת תודה,שרון (אדריכל)
אפשר להרגיע אותו. הרי אם הוועדה מאשרת, כאילו מבחינתה נשמר קו 6 המטרים.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
שלום ארז שאלה אחרונה בנושא זה: השכן לא משתכנע וגורר את העניין לוועדת שכנים. מהם הסימוכין בחוק התכנון לגבי הבליטות של החלונות. א. על מנת שלא תחשבנה במניין השטחים, ב. שאינן נמדדות לעניין המרווח הצידי תודה, שרון
לעניין השטחים אני מניח שתמצאי כאן: _hokim.php#C4 לעניין המרווח אין תקנה מפורשת שמצאתי, זוהי הנחת עבודה מקצועית שהוועדה תקבל את זה כאלמנט שלא מקטין את המרווח, ביחוד בק"א.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בליטות למירווח בין בניינים
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.