בניה על גג משותף
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בניה על גג משותף
-
בניה על גג משותף
שלום וברכה.
רציתי לדעת לפי התקנות החדשות- מה אחוז השכנים שדרושה הסכמתם לצורך בניה על גג משותף?
אני רוצה לציין שמדובר בת.ב.ע חדשה- הגג, כאמור משותף ולפי התכנית הדירות העליונות בבנין מתרחבות אליו, ושאר הדירות מתרחבות הצידה ע"ג מרפסת (כנראה פרטית) של דירת הקרקע. הבנין בן 3 קומות (קרקע + 2)
תודה רבה!
הסכמת שכנים לבניה
שלום, בעניין הזכויות בקרקע נדרש להכין תקנון שמחלק את זכויות הבניה החדשות, ולהחתין עליו 75 אחוז מבעלי הדירות. בעניין הגשת היתר הבניה נדרשים שני שליש מבעלי הדירות לחתום. אילו מסרבים הם לחתום, ניתן לכפות עליהם לנמק זאת באמצעות סעיף 36 לתקנות התכנון והבניה, כך שאין מה להילחץ, כי ב 99 אחוז הנימוקים נדחים כל עוד התכנית היא על פי התבע.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
גינה משותפת
שלום ארז. אני מעוניינת להוציא היתר לשינוי חזית- מחלון לדלת ובניית מדרגות לגינה המשותפת של כלל הבניין . יש לי 80% חתימות מהדיירים על כך שאין להם בעיה שאעשה זאת. תוכל לומר לי במה זה כרוך? מה הסיכויי שהעירייה תאשר זאת? ושאלה אחרונה לגבי הטאבו אם אוכל לספח את הגינה בעזרת החתימות הללו לטאבו שלי
יציאה מדירה לגינה משותפת
שלום, החתימות שבידך מספיקות לך על מנת להוציא היתר לשינוי החזית. אם ברצונך בשינוי הקרקע להצמדה לדירתך בטאבו פרטי, עלייך להשיג חתימות של כל הדיירים על גבי תשריט שיוכן באמצעות מודד- תשריט של החלק שיוצמד. ייתכן שהשכנים ידרשו בצדק כסף.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה על התשובה המהירה !
תודה על התשובה המהירה ! לאחר שפניתי לעירייה עם אישור חתימת הדיירים ואישר ממהנדס בניין, יש סיכויי שעדיין אקבל סירוב מהעירייה? אם כן מאיזו סיבה?
יציאה מדירה לגינה משותפת
אין סיבה שיסרבו. קחי אדריכל או הנדסאי אדריכלות להגשת הבקשה. בהצלחה!
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה על העזרה ארז !!!
תודה על העזרה ארז !!!
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בניה על גג משותף
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.