גדר מפרידה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » גדר מפרידה
-
גדר מפרידה
שלום, השכן שלי החליט לבנות על שטח הגובל לדירה שלי. על דעת עצמו הוא הרס גדר שהפרידה בינינו. יתרה מזאת, כעת הוא טוען שהוא יבנה גדר ברוחב של 40 סמ, ובכך הוא יקטין את השטח שלי ב 20 סמ לפחות. כמו כן, הוא דרש ממני להשתתף בעלות הגדר אחרת אסור יהיה לי להציב בחזרה את היוטה שהיתה קבועה בגדר הישנה (שאותה השכן פירק ללא קבלת רשות) ו/או לעשות כל שימוש שהוא בגדר לרבות "נגיעה" של צמחים. האם התנהגות זו הגיונית וסבירה ו… חוקית?
תודה, המבולבלת ושרויה בתדהמה…
גדר בין שכנים
שלום, באפשרותך לפנות ולקבל צו מניעה לבניה, במידה ולהערכתך, או להערכת אדריכל שתביאי לבדיקה, הגדר המוצעת אינה סבירה. באופן כללי, אני מניח שהחלפת הקיר נעשית כי הקיר הקיים אינו תקין/ בטיחותי. נסי לקבל חוו"ד מאדריכל בשטח. לידיעתך, ע"פ פסיקה תקדימית, במידה ויש צורך בקיר חדש, ישאו שני השכנים בעלויות שוות.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה רבה על מהירות התשובה.
תודה רבה על מהירות התשובה. לצערי, לא היתה לי כל אופציה להביע עמדה כי הגדר נעלמה באישון לילה ללא בקשת רשות ממני. לכן גם לא ניתן לקבוע את רמת הבטיחות שלה כיום אלא להסתמך על צילומים, דבר שהוא שנוי במחלוקת מבחינת אמינות האבחנה. אני מנסה להתקדם עם המצב שכפוי עלי . בונה הגדר החליט בעצמו מה ואיזה גדר לבנות ומאחר שאיני מוכנה לחלוק איתו בתשלומים (בהחלט בגלל גורם ההתפעה שכן להחלטה כזו צריכים שני מסמכימים לא די באחד ושני משלמים), הוא התריע בי שלא אוכל להציב על הגדר בעתיד בצד שלי יוטה לכיסויה הגדר או צמחיה שתשען עליו. האם זה הגיוני? נשמע לי על פניו – סטלניסטי ולא בבית ספרנו. תודה להתייחסותך
גדר בין שכנים
נשמע לי שאין מנוס מלהתייעץ עם עו"ד העוסק בדיני מקרקעין
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » גדר מפרידה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.