היתר בניה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » היתר בניה
-
Re: היתר בניה
טלי שלום, לגבי מיקום הגדר: אין קשר לקווי הבניה. יש להביא מודד שימדוד (והוא צודק, נק' ההתחלה של המדידה אינה קשורה כלל למבנה). קווי הבניה- מרחק מינימאלי שיש להתרחק מגבולות החלקה בעת בניה חדשה של בית/ תוספת בניה. יש לקבל היתר על גדר בנויה. בד"כ לא מבקשים היתר על גדר קלה, למרות שגם היא מחוייבת לכך בחזית. לגבי בעייה עם השכנים בנוגע למיקום הגדר- האם היא תוחמת שטח המוצמד בטאבו לדירתכם או שהשטח נחשב כרכוש משותף? אם מדובר ברכוש משותף יש לקבל הסכמת 75% מהדיירים (שלושה מתוך הארבעה). לגבי הסככה: האם היא הייתה פעם בהיתר? (ולא משנה בת כמה היא) אם לא- אין מה לעשות- צריך היתר. אם כן, צריך היתר מאוד פשוט (היתר ל"עבודה מצומצמת") אין משמעות לנכות במתן הקלות או היתרים. בהצלחה.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
Re: היתר בניה
שלום קודם אני רוצה להודות על תגובתך המהירה והסובלנית עדיין יש לי מס' שאלות נוספות … מה הכוונה לגדר קלה ? – האם גדר מפלסטיק או רשת תיל היא גדר קלה ? ואם השטח המדובר 5 מטר מקדימה מופיע בטאבו אין צורך באישורים וחתימת השכנים? והאם באמת המחירים שכתבתי קודם סבירים ? שכל האישורים והכל יעלה לדעתי בערך 6 אלף ויותר ? תודה רבה 🙂 טלי
מהו התהליך?
לגדר חזיתית יש לבצע היתר, גם אם היא קלה (רשת, עץ, פלסטיק- ללא ביסוס בטון). עם זאת, הרשויות נוטות להתעלם מגדרות כאלה לרוב. אם השטח שלכם בטאבו- צריך היתר, וייתכן שידרשו חתימות שכנים (בשל השינוי האסתטי בחזית) אך חתימות השכנים לא יוכלו למנוע את ההקמה, אלא רק להשפיע על צורת הגדר. לגבי המחיר- תלוי אם לסככה הקיימת היה היתר בזמנו או לא. תני לי מידע ואדע להשיב.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » היתר בניה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.