הצבת במבוק על גדר בטון של השכן
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הצבת במבוק על גדר בטון של השכן
-
הצבת במבוק על גדר בטון של השכן
השכן שלי בנה גדר בטון בגובה 2 מטר המפריד בין החצרות שלנו שהן בני אותו מפלס.
בצד שלי הבטון נראה מכוער מאוד, אין טיח שסוגר את חיבורי הבטון, והדבר מכער מאוד את החצר.
האם אני רשאית מבחינת החוק להצמיד גדר במבוק בגובה 2 מטר על הבטון שלו בצד שלי?
אודה לתשובתך.
גדר משותפת בין שכנים
שלום, 1. אם הגדר נבנתה בדיוק בקו הגבול אין בעיה שתצמיד, משום שבצד הזה הגדר כבר על השטח שלך. שנית, ע"פ פסיקה משפטית על הגדר להיות מטוייחת וצבועה ומוסכמת מבחינת גובהה על שני השכנים. במקרה כזה, שניהם ישתתפו במימון. 2. אם שכן אחד לא מוכן להשתתף, רשאי השכן השני לבנות את הגדר כולה על שטחו, על חשבונו, אבל חייבת להיות מטוייחת מכל צדדיה. 3. אם מדובר בקיר תומך- חובה על שניהם לממן אותו.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
במבוק צמוד לגדר
תודה לתשובתך. הקיר לא תומך, אלא בא להפריד מתוך איבה. לא שילמתי עבור הגדר, היא נראית לי איומה, גבוהה וחוסמת את האוויר. אפשר לראות בתמונה שהבאתי שהשכן לא טרח לטייח את הקיר, יש בו חריצים וחורים שבעבר נחש קינן בהם. אני מבקשת להצמיד לקיר במבוק רק בכדי שיכסה את הכיעור הנורא. הבנתי מתגובתך שזה אפשרי והשכן לא יוכל לתבוע אותי על כך, נכון? מאוד עזרת לי כי פחדתי עד היום לעשות את זה, שמא זה לא חוקי. תודה ושבוע טוב
גדר בין שכנים
לא רואה שום בעיה. אם הוא אומר משהו שלחי לו מכתב מעורך דין על זה שהוא חייב היה לטייח.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
עכשיו אני נזכרת…
המון תודה… אבל זה לא בדיוק בקו הגבול, הוא השאיר לי 10 ס"מ חצר כדי שלא אגע בקיר שלו. יש בעיה עם זה?
גדר בין שכנים
כמו שכתבתי, עדיין הוא היה מחוייב לטייח אותה. ברגע שלא ביצע- יש לך קלף נגדו. בכל מקרה, אולי פשוט תתקעי עמודים בשטח שלך ותצמידי אליהם את הבמבוק?
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה!
התשובות שלך מאירות וחכמות. הגנן שלי יבקש ממנו רשות להצמיד את הבמבוק ואם לא יסכים אדרוש ממנו שיטייח ואתקע עמודים עם גדר במבוק צמוד אליו אחרי טיוח.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הצבת במבוק על גדר בטון של השכן
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.