חנייה צרה מהתקן ומהתכנון בבניין מגורים
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » חנייה צרה מהתקן ומהתכנון בבניין מגורים
-
שלום רב,
אני רכשתי דירה בפרויקט קבוצת רכישה וכשקיבלנו את הדירה גילינו שהחניה הצמודה שלנו מאוד קטנה. הרוחב היה אמור להיות 240 ס"מ ובפעול הוא רק 227 ס"מ. החניה שלי היא אמצעית בשורה של 3 חניות, כאשר לשתי החניות הצמודות יש קיר צמוד אליהן. הבנתי מקריאה בתקנות שרוחב מינימלי הוא 230 ס"מ לחניה שלי (מכיוון שאין בה קירות) ולחניות הצמודות אליי 255 ס"מ.
במדידה שביצעתי לחניה צמוד משמאל יש 255 ס"מ ולחניה מימין יש 260 ס"מ. אציין שעל פי התכנון הם היו אמורים לקבל 270 ס"מ כל אחד.
אם כך השאלה שלי היא כזאת, לא ניתן להזיז את הקירות (זו חנייה תת-קרקעית), למי אני צריך לפנות כדי שאוכל לשרטט את החניה בצורה יותר הוגנת? אני לא רוצה לעשות שום דבר על דעת עצמי כדי לא לעבור על החוק ולא לפגוע בשכניי.
תודה רבה מראש
שלום, חניה ברוחב לא תקני נחשבת כליקוי בניה. פונים לקבלן שמכר את הבית ודורשים תיקון. איך הוא יעשה את זה ואת מי הוא יפצה? זה כבר עניין שלו. אם הוא לא מתקן פנו לעו"ד.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » חנייה צרה מהתקן ומהתכנון בבניין מגורים
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.