מבנה נייד
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מבנה נייד
-
מבנה נייד
שלום,
ברצוני לרכוש מגרש באחד היישובים בדרום הארץ (אזור ק. גת) ובמקום לבנות בו בית, להוריד מבנה נייד לתקופה קצרה של מספר שנים.
יש לי מספר שאלות:
1. האם הגשת תוכניות של המבנה וכל הפרוצדורה של האישורים "לבנייה" הם זהים לבניית בית רגיל? (אשמח אם יש אפשרות לפרט לי את הפרוצדורה שבה עלי לפעול לאישור המבנה הנייד, אם אפשר עם סדר גודל של מחירים- תודה).
2. האם לאחר מספר שנים שבהם המבנה הנייד קיים בשטח, על מנת לבנות בית יש צורך בכל האישורים והתשלומים מחדש? (ברור לי שיש צורך באישורי התוכניות).
3. ישנן חברות שמספקות את שירות קבלת ההיתרים למבנה הנייד בתספת למבנה, האם זה כדאי? זה בד"כ כולל את כל ההיתרים עד למגורים במבנה?
מצטערת על השאלות המרובות, לא פשוט למצוא מידע בנושא הזה.
בכל מקרה תודה מראש על כל תגובה.
Re: מבנה נייד
שלום, להלן תשובות: 1. האם הגשת תוכניות של המבנה וכל הפרוצדורה של האישורים "לבנייה" הם זהים לבניית בית רגיל? (אשמח אם יש אפשרות לפרט לי את הפרוצדורה שבה עלי לפעול לאישור המבנה הנייד, אם אפשר עם סדר גודל של מחירים- תודה).- האישורים זהים לחלוטין, מדובר בהיתר בניה לכל דבר והוא מחוייב בממ"ד. עלויות, ותהליכים: מאמרים על היתר בניה 2. האם לאחר מספר שנים שבהם המבנה הנייד קיים בשטח, על מנת לבנות בית יש צורך בכל האישורים והתשלומים מחדש? (ברור לי שיש צורך באישורי התוכניות).- היתר חדש- אכן. אגרות הבניה- מתקזזות ע"פ השטחים (בתנאי שהבניה החדשה תוצג כתוספת לקיימת, ללא הריסת רובו של הקראוון הקיים, משום שישנן וועדות שאינן מקזזות אם מבוצעת הריסה מוחלטת ובניה חדשה. כדאי לבדוק בוועדה טרם ההתחלה) 3. ישנן חברות שמספקות את שירות קבלת ההיתרים למבנה הנייד בתספת למבנה, האם זה כדאי? זה בד"כ כולל את כל ההיתרים עד למגורים במבנה?- אכן, לדעתי זה שירות טוב, אבל זניח בהתחשב בעלויות. חשוב לוודא שיש ממליצים על החברה, ולראות בנייה שבוצעה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
Re: מבנה נייד
אני מאוד רוצה להודות לך. עזרת לי מאוד. תודה!
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מבנה נייד
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.