מרפסת מקורה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
28/07/2010 בשעה 10:27 #29776-3360משתתף
מרפסת מקורה
מהי ההגדרה של מרפסת מקורה בבניין מגורים.
מדובר בדירה בקומה 6 מתוך 7 כאשר קומה 7 הינה דירת פנטהוז. לפי החוזה רשום שהדירה בקומה 6 המרפסת שלה תהיה "מרפסת מקורה במלואה"
ובתשריטים נראה כי המרפסת לא מקורה וקיימים קורות פרגולה של דירת הפנטהוז מעל קומה 6.
מה גובר על מה ואיזו תקרה צריכה להיות בקומה 6.
תודה.
28/07/2010 בשעה 12:15 #36076ארז מירבמנהל בפורוםRe: מרפסת מקורה
שלום, אני מבין שהבניין טרם נבנה. המסמך הקובע הוא היתר הבניה. יש לבדוק אותו (ע"י אדריכל) ולראות מה החלק המקורה, אם בכלל. קירוי משמעותו כיסוי העמיד בגשם (לא פרגולה).
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com28/07/2010 בשעה 12:48 #36075-3360משתתףRe: מרפסת מקורה
ראשית תודה על תשובתך. מצד אחד בחוזה מצויין במפורש שכל שטח המרפסת מקורה באופן מלא, מצד שני חתמנו על שרטוט לפיו החלק מעל המרפסת שלי בנוי קורות בלבד. מה תופס מבחינתי מול הקבלן ואם אין קירוי מלא , האם אני זכאית לפיצוי מהקבלן. הדירה אכן בשלבי בנייה. לידינו עומד כבר בניין עם מרפסת כפי שתיארתי. תודה.
28/07/2010 בשעה 16:20 #36074ארז מירבמנהל בפורוםRe: מרפסת מקורה
במקרה של סתירה בין החוזה לתשריט יש להתייעץ עם עו"ד מקרקעין. אפשר להתייעץ עם עו"ד צפריר בפורום מקרקעין באתר זה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com13/08/2010 בשעה 15:00 #36073-3360משתתףRe: מרפסת מקורה
לאחר שהעלנו את הבעיה בפני הקבלן,נאמר לנו שאנו צודקים. המרפסת אינה מקורה וזאת בניגוד לחוזה. אנו ממתינים לתשובת הקבלן מה ניתן לעשות כאשר ברור לכל שאין הרבה מה לעשות ואיזה פיצוי מגיע לנו. השאלה שלי היא: איזה פיצוי נהוג לתת במקרים כאלה כשהקבלן לא עומד בחוזה ומכיר בכך? תודה.
13/08/2010 בשעה 16:49 #36072ארז מירבמנהל בפורוםRe: מרפסת מקורה
נהוג לתת לשמאי להעריך את ירידת הערך של הנכס בגין חוסר הקירוי. ניתן לפנות ליעקב צפריר בפורום מקרקעין באתר זה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com10/06/2020 בשעה 10:16 #36071איל עטרמשתתףשלום רב,
שלום רב, אשמח לדעת היכן ניתן למצוא הגדרה למרפסת מקורה. אני יודע כי קיימים תקנים שונים לביצוע שיפועים (לדוג') בין מרפסת מקורה לכזו שאינה מקורה וארצה לדעת מה מגדיר את המרפסת כמקורה. תודה רבה
10/06/2020 בשעה 14:49 #36070ארז מירבמנהל בפורוםהגדרת מרפסת מקורה
שלום, המונח "מרפסת מקורה" עד היום היה מונח לא רשמי, היות ומרפסת מקורה נחשבה עד היום כחלק מהשטח העיקרי למגורים או שירות, ולא כ"מרפסת". לכן כרגע אין בחוק הגדרה כזו. בקרוב יהיה חוק שיאפשר קירוי שקוף (בלבד) לפרגולות מעל מרפסות, ואני מניח שהוא יעסוק בכך ביתר הרחבה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com11/06/2020 בשעה 08:58 #36069איל עטרמשתתףתודה
תודה
-
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה