Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

נוהל מבא"ת -עלות ואישור

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    ronenr
    משתתף

נוהל מבא"ת -עלות ואישור

שלום ארז ,
    פנינו לאדריכל ומתכנן ערים על מנת שיעשה לנו תוכנית תב"ע נקודתית עבור נוהל מבא"ת לאישור הועדה המקומית .לפי מה שהוא אמר העלות היא 16000 לפני מע"מ . השאלה הראשונה היא האם אלו הסכומים הריאליים ?
    שאלה שנייה , על פי מה שהוא אמר תוכנית זו מכשירה את החלקה ולא את הבית הספיציפי שלי ולכן אם השכן למטה שגם צריך להכשיר לא רוצה להשתתף בעלויות ,לפי מה שאותו אדריכל אמר אני אוכל לתבוע אותו על חלקו בתוכנית הנ"ל כי אני פותר לו בעיה משפטית , האם זה נכון ? למרות שלא מסכים להתשתתף, בהוצאות אוכל לתבוע אותו על חצי התוכנית כי מכשירה גם עבורו ? יש חוק כזה ?
    תודה

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: נוהל מבאת

השאלה הראשונה- אכן. שאלה שנייה: שאלה מצויינת. על מנת לעשות "שימוש" בתכנית, עליו לבקש היתר בניה (לאחר קבלת האישור לתכנית המקומית). ברגע שהוא מבקש היתר בניה, ע"ס תכנית שאתה מימנת, ייתכן שמגיע לך השתתפות. אני מציע לתבוע ב"תביעות קטנות" ולקוות לטוב.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

ronenr
    משתתף

היי ארז , המצב בבת ים שונה אולי ממה שאתה מכיר , אצלנו בשכונה קודם בונים ואחר כך מבקשים אישור ,כך בכל אופן שכני בנה :):) ולכן הוא בשלב שרק צריך אישור לבנייה וברגע שהוא מסדיר את החריגה בחזית עם הנוהל מבא"ת הכל מאושר לו .  יש גם סיכון נוסף שצריך לקחת בחשבון והוא שבעירייה לא יאשרו את התב"ע הנקודתית הזו . סיכון גדול לאור השקעה של עשרות אלפי שקלים . האם ניתן לבדוק מראש לפני הגשת תוכנית והוצאה כספית עצומה ,האם יאשרו או לא ? אולי לפנות לעירייה ולקבל סוג של אסמכתא שאם נפעל לפי א' ב' ג' יאשרו ???? תודה

ארז מירב
    מנהל בפורום

שלום, נהוג שהאדריכל עורך פגישה מקדימה עם מהנדס הוועדה. בפגישה הם דנים בנהלים העקרוניים ומפחיתים ע"י כך את הסיכונים. כדאי שתשתתף. בד"כ, אם הבניה כבר קיימת, לא נהוג לעשות בעיות. היות ואמרת שמדובר בשינוי בסמכות מקומית (לא מחוזית), אני מבין שהבעיה היא עם קווי הבניה בלבד ולא עם אחוזי הבניה. בעיקרון זהו הליך מוכר וקל יחסית. לגבי השכן, כמו שכתבתי קודם. ניתן גם להתייעץ עם עו"ד מקרקעין ,ראה פורום מקרקעין באתר זה.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן