עזרה בחישוב עלויות לבנית בית פרטי
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » עזרה בחישוב עלויות לבנית בית פרטי
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
13/09/2015 בשעה 13:01 #31148אשר אלחררמשתתף
עזרה בחישוב עלויות לבנית בית פרטי
שלום רב!
אני תושב אשקלון והנני מתלבט בין 2 אופציות: האחת רכישת בית מבטון בגודל 70 מ"ר בעלות של 1.15 מ' הוספת ממ"ד (סה"כ בסיס של 85 מ') ובניית קומה מעל הבית עם הממד (סכ"ה 170 מ"ר). והאופציה השניה רכישת בית מגבס (70 מ"ר) בעלות של 0.95 מ', הריסתו ובנייתו מחדש ע"פ בסיס של 85 מ' בקומת הקרקע ו 85 מ' בקומה מעל (סה"כ 170).
מכיוון שיש הבדל של 200,000 בין העלויות של 2 הבתים אינני יודע איזה פרויקט יעלה יותר יקר אם כי בוודאות האופציה הראשונה תהיה מלווה בהרבה פחות כאבי ראש.
נכון שזה לא רציני לזרוק סכומים כמה יעלה כל פרוייקט אך בכל זאת אשאל כמה שאלות וזאת לאחר חפירה אין סופית בפורומים ונתונים מאנשים שמבינים מעט יותר ממני.
1) באופציה הראשונה שלי ,מה אמורה להיות עלות השלד כולל ממ"ד וכולל יציקות, טיח פנים וחוץ כולל שליכטה, אינסטלציה, חשמל, מדרגות, גג רעפים, איטום וכו' לא כולל דלתות, תריסים וחלונות וריצוף בית כולל ריצוף וחיפוי מקלחות(כאן יש לי מחירים מיוחדים)?
2) באופציה הראשונה שלי, האם במידה וארכוש את המוצרים עצמאית אותם ידרוש הקונסטרוקטור האם אוזיל עלויות משמעותית? מה העלות הממוצעת לפרוייקט כזה לקניה עצמית (100 מ"ר בתוספת הקיים)? נאמר לי כי הקבלן לא מתלהב לרכוש את המוצרים הכי יקרים…
3) מה העלות של אדריכל ומהנדס קונסטרקטור בכל אחד משני האופציות שלי והאם אני חייב את שניהם?
4) באופציה השניה שלי (הריסה ובניה מחדש על בסיס 85 קרקע 85 קומה א) מה תהיה עלות הפרוייקט עד למצב גמר מוגמר לא כולל דלתות, ריצוף, תריסים בהנחה שאני זה שארכוש את החומרים לבניה ע"פ הנחיית המהנדס? כמה יעלו החומרים וכמה יעלה השלד כולל העבודה?
5) באיזה אגרות אתקל בכניסה לפרוייקט כזה (אופציה א או ב) ? מודד?עירייה? פתיחת תיקים? מיסים?
תודה רבה מראש….13/09/2015 בשעה 15:22 #38515ארז מירבמנהל בפורוםבנה ביתך: חישוב עלויות
שלום, 1+2+4) מתנצל, קשה מאוד להיכנס לחישוב עלויות פרטני ללא תכנית עבודה מסודרת וכתב כמויות. בעיקרון, אין הבדל בעלויות בין בניה קלה (איכותית) לבין בניה רגילה: ממוצע- 6,000 ש"ח למ"ר עד מפתח, כולל חלונות ולא כולל מטבח. 3) העלות של אדריכל ומהנדס קונסטרקטור- כ-30 עד 50,000 ש"ח. תלוי בנסיון וביכולת. בכל אחת משתי האופציות אתה חייב את שניהם. 5) ראה מאמר: חישוב עלויות
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » עזרה בחישוב עלויות לבנית בית פרטי