Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

תוכנית אדריכל – העברה לכתב כמויות מפורט

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #40256
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    הכנת כתב כמויות

    שלום, הנושא הזה אינו מוסדר בחוק. היות והדבר גוזל זמן רב מאנשי המקצוע, הכל תלוי במחיר אותו משלמים. מן הסתם, ככל שהצעת האדריכל/ יועץ/ מהנדס זולה יותר, כך הסיכוי שיכלל בה כתב כמויות קטן יותר. רשימת חלונות ופתחים- רוב האדריכלים נותנים.  אסור לשכוח כי כתב הכמויות חייב גם לכלול חומרי אינסטלציה, חשמל וכיו"ב, כך שעדיף שירוכז ע"י אדם /חברה שמתמקצעים בכך (כל מפקח בניה טוב אמור לדעת להכין זאת, ובצמוד לכל סעיף לתת הערכת מחיר- העניין הוא שזה עולה כסף). בדקו "הכנת כתבי כמויות" בגוגל.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #40255
    רחל מימון
    משתתף

    קבלן רשום ותרגום תוכניות לכתב כמויות

    שלום ארז, חלפה כמעט שנה, יש היתר בניה וסוף סוף אנחנו מוכנים למכרזי קבלן (או כמעט). יש לנו הצעות מקבלן מפתח לעומת פיתול, (שלד, פיתוח וכו) וכחלק מההתלבטויות עלו שתי נקודות שאני לא מצליחה למצוא תשובה עליהן: 1. קבלן רשום ומנהל עבודה מוסמך – האם החובה החוקית היא לשלב בניית השלד בלבד או חייב שהמבצע יהיה קבלן רשום בכל הליך הבניה ? אותו דבר לגבי מנהל עבודה מוסמך.  2. תוכל אולי לרשום הערכת עלות ממוצעת להמיר את תוכניות העבודה מהאדריכל, קונסטרוקטור ושאר התוכניות לכתב כמויות + מפרט טכני ? (כתב הכמויות עם מחירון מומלץ או בלי). כל המידע להבנתינו מופיע בצורה ברורה ותקינה בתוכניות העבודה עליהם חתום האדריכל והאחרים ולהבנתי אם סוגרים עם קבלן על כל הנכלל בתוכניות העבודה והן כמובן חלק מהחוזה, הוא מחוייב מבחינת כמויות וכו..עדיין אנחנו רוצים שיהיה לנו את המפרט וכתב כמויות "קריא" בנוסף לתוכניות. 3. האם סעיף 2 הגיוני ? (לרצות כתב כמויות ומפרט טכני…)   תודה רחל


    #40254
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    כתב כמויות לבית פרטי

    הי רחל, 1. קבלן רשום ומנהל עבודה מוסמך – האם החובה החוקית היא לשלב בניית השלד בלבד או חייב שהמבצע יהיה קבלן רשום בכל הליך הבניה ? אותו דבר לגבי מנהל עבודה מוסמך.  החוק קובע שיהיה קבלן רשום לכל העבודות עד סיומן. חלק מזה נובע מהדרישה שהקבלן ימנה מנהל עבודה שיפקח על הבטיחות באתר עד לסיום הבניה. בפועל, עם ישראל מסתפק הרבה פעמים בקבלן רשום לשלד בלבד והרשויות לא מפקחות על זה. 2. תוכל אולי לרשום הערכת עלות ממוצעת להמיר את תוכניות העבודה מהאדריכל, קונסטרוקטור ושאר התוכניות לכתב כמויות + מפרט טכני ? (כתב הכמויות עם מחירון מומלץ או בלי). כל המידע להבנתינו מופיע בצורה ברורה ותקינה בתוכניות העבודה עליהם חתום האדריכל והאחרים ולהבנתי אם סוגרים עם קבלן על כל הנכלל בתוכניות העבודה והן כמובן חלק מהחוזה, הוא מחוייב מבחינת כמויות וכו..עדיין אנחנו רוצים שיהיה לנו את המפרט וכתב כמויות "קריא" בנוסף לתוכניות. מצטער, אין לי את הנתון הזה, תאלצו לבקש כמה הצעות מחיר ולהשוות. 3. האם סעיף 2 הגיוני ? (לרצות כתב כמויות ומפרט טכני…)- ברור שהוא הגיוני. מצד שני, זה כמו תעודת ביטוח- אם הכל הולך כשורה הכסף יצא מהכיס סתם. בפרוייקטים מורכבים וברמת גימור גבוהה- אני ממליץ.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן