Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ולנטינה חיים

התגובות שלי בפורום

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • בתגובה ל: בניה על הגג #40562

    תודה רבה על התשובה.

    תודה רבה על התשובה.


    בתגובה ל: בניה על הגג #40564

    בניה על הגג

    שלום ארז. תודה על התשובה.מדובר בבית שתי קומות:קומת קרקע וקומה ראשונה.שכן בקומת קרקע בנה תוספת.אנחנו גרים בקומה ראשונה.שלמנו לו על הגג של התוספת ובנינו תוספת על התוספת שלו.ההצמדה לא בוצעה.עכשיו אנחנו רוצים לבנות על תוספת שלנו(רק על תוספת,לא על הגג המקורי).האם בגלל שבזמנו לא בוצעה הצמדה וכל הגגות וחצרות נחשבים משותפים אנחנו צריכים לפצות את השכן מלמטה על החלק שלו בגג של תוספת שלנו שעליה אנחנו רוצים לבנות? התוספת נבנתה לפני כמעט 30 שנים.האם אפשר לעשות את ההצמדה בדיעבד? תודה על תשובתך.


    בתגובה ל: אכיפת תקנות התכנון והבניה #40265

    אני מאוד מודה לך

    ארז על התשובות המקצועיות שלך.


    בתגובה ל: אכיפת תקנות התכנון והבניה #40267

    תקנות התכנון והבניה

    "תקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), תש"ל-1970 רשויות ומשפט מנהלי – תכנון ובניה – היתרים רשויות ומשפט מנהלי – תכנון ובניה – היטלים אגרות ופטורים תוכן ענינים אמצעים לטיפול במי גשם תק' (מס' 2) תשס"ז-2007 1.24 מי גשם מגגות, מרצפות, ממרפסות ומכלל שטח הנכס יטופלו כמפורט להלן: (1) הם יוחדרו לקרקע בתחום הנכס ובלבד שמדובר בקרקע מחלחלת; (2) שוכנע המהנדס כי אין קרקע מחלחלת בנכס – יוחדרו מי הגשם לקרקע מחלחלת בנכס סמוך ובלבד שהתקבלה על כך הסכמת בעל הנכס הסמוך; בפסקה זו, "נכס סמוך" – נכס הגובל בנכס נושא הבקשה או מצוי בקרבתו, ובכלל זה שטח ציבורי בבעלות רשות מקומית; (3) שוכנע המהנדס כי אין דרך להחדיר את מי הגשם לקרקע מחלחלת כאמור בפסקאות (1) ו-(2), יסולקו המים למערכת ניקוז או תיעול, שאינה מחוברת למערכת הביוב, באופן שלא ייגרם כל נזק או מפגע לבנין או לסביבה, הכל כמפורט בפרק 7 בהל"ת." מהנדסת העיר אמרה לי שמותר לשכן לפי "רפורמת פרגולה" לרצף 100 אחוז של החצר ללא היתר.האם זה נכון? ובמקרה וזה נכון האם זה הופך את התקנות על טיפול במי הגשם ללא רלוונטיות(כי הן שייכות לבקשות להיתר ו"מותר לו ללא היתר")?


    בתגובה ל: ניקוז מים לגינה של שכן #40152

    הנחיות מרחביות

    במחלקת הנדסה אמרו לי שאם השכנים היו מבקשים היתר אז הם היו מחיבים אותם גם לבצע הנחיות מרחביות אבל בגלל שהם ריצפו 100 אחוז של החצר ללא היתר-אי אפשר לתבוע אותם כי ריצוף זה לא בניה.התקשרתי גם למחלקה משפטית של העירייה אבל שם לא מתמצאים בהנחיות מרחביות והפנו אותי למחלקה טכנית.בקיצור כל זה היה מצחיק לו לא היה כו' עצוב.


    בתגובה ל: ניקוז מים לגינה של שכן #40153

    הנחיות מרחביות ופיקוח

    עכשיו הייתי אצל מהנדסת העיר.היא אומרת שמותר לשכנים לרצף את כל החצר והם לא צריכים היתר בשביל זה.ושזה לא פוגע בניקוז הקיים אלה פוגע בניקוז הטבעי.תודה על התשובה שלך.


    בתגובה ל: קיר בנוי בין שתי חצרות #39959

    תודה על התשובה מהירה

    קודם היה פה קיר תומך נמוך וגדר רשת.בין שתי חצרות היה שיפוע וגדר רשת היתה בסוף השיפוע למטה . השכנים החליטו"לישר שטח" ומילאו את השיפוע מעל הגדר באבנים ופסולת בניה כך שהרשת בין העמודים נמתחה וגדר כל הזמן היתה תחת לחץ ממשקל של אבנים ופסולת בניה, פשוט בסכנת קריסה.פקחית בניה לא הבינה מה הבעייה שלנו.הצאנו לשכנים ביחד לבנות קיר תומך יותר גבוה אבל הם סירבו להשתתף.בסוף במקום שהם יבנו בנינו אנחנו בשנת 2007 והם הוסיפו בשנת 2013,לפני 5 שנים.האם חלה התיישנות על בניה ללא היתר שלהם? ועוד שאלה:האם בפסיקות תקדימיות נאמר שהגבול בקיר משותף עובר באמצע הקיר?או שזה מובן מאליו?


מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
דילוג לתוכן