

מהו ההליך לקבלת היתר לשימוש חורג בדירה (לדוגמא שימוש בדירת מגורים לצורך משרד או גן ילדים וכדומה)?
.
חדש!
אינדקס הבניה בישראל עולה לאוויר בימים אלו בגרסת הרצה.
העסקים שירשמו לאינדקס בתקופת ההרצה, ימשיכו להתפרסם ללא עלות עם סיום הפיתוח.
כיצד אוסיף את העסק שלי לאינדקס העסקים?
1. ראשית, בצע הרשמה קצרה ומהירה לאתר (או כניסה במידה ונרשמת בעבר).
2. לאחר מכן, לחץ כאן ליצירת כרטיס עסק.
3. לאחר שסיימת, ביכולתך לקדם את כרטיסך למקום בולט בדף הראשי. לפרטים נוספים לחץ כאן.
/
שלום רב,
במקרה בו מבוקש שימוש במבנה מסויים לצרכים אשר לא מוזכרים בתכנית בניין העיר במקום, כמו במקרה של הסבת דירה לצורך גן ילדים, ניתן לפנות לוועדה המקומית בבקשה להיתר לשימוש חורג.
הבקשה, אשר תערך ע"י אדריכל, תעבור בדיקה והוועדה רשאית לתת אישור כזה לתקופה מוגבלת.
קחו בחשבון שהתנגדות של שכנים עלולה להוות מכשול.
בכל מקרה, ניתן לערער על החלטה שלילית של הוועדה בפני ועדת ערר מחוזית.
במידה ותחויבו בתשלום היטל השבחה על השימוש החורג, כדאי לפנות אלינו שוב לצורך בחינת העניין, שכן ישנן פרשנויות ותקדימים משפטיים הסותרים זאת.
בברכה,
ארז מירב,
עורך "אדריכלות ובניה בישראל"
בעל הסטודיו "אדריכלות אחרת"
שירותי יעוץ: עריכת תוכן, ניהול תוכן, ניהול פרוייקטים לאתרי אינטרנט.
erez@architecture.org.il
תודה רבה על התשובה,
האם ניתן לפרט את ההליך מבחינת האדריכל, דהיינו כאדריכל מה עלי להכין ולמי עלי לפנות ע"מ להגיש את הבקשה? כמו"כ מה הם השלבים בהגשת הבקשה?
בוודאי.
הבקשה תוכן על גרמושקה רגילה בקנ"מ 1:100, ממש כמו בקשה להיתר. יש לסמן את הדירה הרלוונטית, חתך אופייני וחזיתות רלוונטיות. שינויים בתוך הדירה לצורך התאמתה לגן יסומנו אף הם. יש לבצע שירותים המתאימים לילדים, מקלחון והכל בהתאם להוראות משרד הבריאות. יש לסמן חצר, מתקנים, גדרות בהתאם להוראות משרד החינוך.
הכן סקיצה עקרונית, גש איתה לוועדה, שב עם האחראי על הנושא, קבל ממנו טיפים והוראות (הוא זה שיאשר), גש למשרד הבריאות, ועיין בתקנות משרד החינוך (יש ברשת). להערכתי בהמשך הדרך תאלצו לבצע פרסומים, ולכן חשוב לעדכן את בעל המבנה על העלויות הנוספות.
בהצלחה!
בברכה,
ארז מירב,
עורך "אדריכלות ובניה בישראל"
בעל הסטודיו "אדריכלות אחרת"
שירותי יעוץ: עריכת תוכן, ניהול תוכן, ניהול פרוייקטים לאתרי אינטרנט.
erez@architecture.org.il
עזרת לי מאוד