Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

הנדסאי אדריכלות: היתר בניה

  • This topic is empty.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #29786
    rona51
    משתתף

    הנדסאי אדריכלות: היתר בניה

    אבל לשון החוק לא מפרט ברחל בתך הקטנה את הנושא. חיפשתי בכל התקנות, רק באדריכל רישוי מפורט שהוא יכול לערוך בקשה להיתר, ועל זה הם נתפסים.
    מדובר בעיריית ירושלים, ההחלטה היא שרירותית מהשבוע – כל ההנדסאים לא יכולים לחתום, גם תיקים שנפתחו כדין וכשורה לא יסגרו עד שיוחלף עורך הבקשה לאדריכל רישוי בלבד!
    ומה עוד שמדובר לתוספת בניה בקומת קרקע לבניין בן 4 קומות במקור עם כמה תוספות על הגג שנבנו ולא כלולות בהיתר הנ"ל.
    כמו כן – עד עתה התירו לחתום על תוספת בגג למבנה קיים, גם אם זה היה מעל קומה רביעית, וכעת הוטל וטו.
    תעזור לנו בבקשה לתת לנו אינפורמציה עםלשון החוק שנוכל ללכת עם זה למחלקה המישפטית.

    #36086
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    Re: הנדסאי אדריכלות: היתר בניה

    התוספת הראשונה מפרטת פעולות לכ"א מהגורמים הבאים: סעיף 1: פעולות שיוחדו בחוק להנדסאי/ מהנדס/ אדריכל רשום (לא רשוי) סעיף 2: מהנדס רשוי סעיף 3: אדריכל רשוי בסעיף 1- ניתן למצוא שם התייחסות ברורה לסעיף קטן (2)- מבנים בעלי קומה אחת, ו- (3) -קירות תמך וכד'. על כך אין עוררין שמותר להנדסאי לחתום. אכן, יש שם חוסר בהירות לעניין סעיף קטן (1) מבנה בן 4 קומות.  הוא אמנם נכנס לסעיף גדול (1) ונחשב כמבנה פשוט, אך  בהמשך, במשפט המפרט את הסעיפים המותרים כאפשריים לתכנון ע"י הנדסאי סעיף קטן (1) נשמט לפתע (מוזכרים רק סעיפים 2+3)!. נפלאות החוק… וועדת "אסון ורסאי" כבר קבעה שהחוק לוקה בחסר, מעורפל ולא נהיר. ראי: _hokim_versay.php אז אם כך, מהי הפרשנות הנכונה? מאות יועצים משפטיים לאורך עשרות שנות קיום המדינה הסכימו כי מותר להנדסאי לחתום על מבנים בני עד 4 קומות, וכן כאלה המוגדרים כ"וילות". גם אם נניח לרגע את התקנה של 4 קומות (שכן סעיף קטן 1 אינו מוזכר בייחוד הפעולות), עדיין עשרות אלפי וילות בנות שתי קומות+חדר על הגג מתוכננות כיום ותוכננו בעבר בארץ ע"י הנדסאים, באישור הרשויות, למרות שמבנה בן 2 קומות אינו עונה להגדרות סעיף קטן (2)…- להזכירך, מבנה בן קומה אחת בלבד. אם טעו הרשויות, יש לבקש ממשרד הפנים (בהתאם לחוק חופש המידע) רשימה של כל עשרות אלפי מבני הוילות בנות 2 קומות, אשר נחתמו ע"י הנדסאים, ולדרוש את הריסתן, או לחילופין חתימה של אדריכל רשוי עליהן. מעניין איך יתנהג משרד הפנים, האחראי גם על עריית ירושלים… לפיכך, היות ובפועל הפרשנות הרווחת היא שאכן מותר להנדסאי לחתום על מבנה שהוא מעל לקומה אחת, אין מנוס מפרשנות שמבנה עד 4 קומות נחשב למבנה המותר להנדסאי לחתימה להיתר. אני ממליץ לך לקחת עו"ד, וכן לפנות למבקר המדינה בבקשה לפעולה דחופה. אשמח אם תכניסי לפורום הזה הודעות בדבר התקדמות התהליך.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן