בניית חדר טרנספורמציה- מרחק רצוי ממגורים
מבוא
חדר טרנספורמציה (חדר שנאים) עלול לייצר נזקי קרינה בטווח הארוך. עדיין לא קיימות תקנות, למיטב ידיעתי, אולם אלה הן המלצות המשרד לאיכות הסביבה:
1.1 "מרחק הבטיחות" של קיר חיצוני של חדרי מגורים משנאים חיצוניים (מן הסוג המוצב, בין היתר, על עמודים), לא יקטן מ- 3 מ.
1.2 "מרחק הבטיחות" של תחנות טרנספורמציה זעירה (תט"ז) מקיר חיצוני של חדרי מגורים לא יקטן מ- 3 מ, ויובטח, שבהתקיים מרחק הבטיחות הגבולי (דהיינו 3 מ), אזי צד המתח הנמוך לא יופנה לכיוון הקיר. במקרים בהם לא ניתן לעמוד במרחק הבטיחות (3 מ) ניתן יהיה להפחיתו לגדי 2 מ ובלבד שיובטח שצד המתח הגבוה, הוא זה שיפנה לכיוון הקיר.
מדריכים נוספים
-
אדריכלות בגובה: האם כדאי להזמין מומחים?
-
רוחב מסדרון: נטו או ברוטו?
רוחב מסדרון חוק התכנון והבניה , כיצד ידע אדריכל את מידת הנטו המינימלית לרוחב המסדרון? למידע נוסף על רוחב מסדרון וחוק התכנון והבניה כנסו לכתבה באתר
-
נפילות ילדים מגובה: נייר עמדה
מהם הנתונים הסטטיסטים לגבי היפגעות ילדים מנפילות? מהן התקנות הקיימות לגבי סכנה מנפילה מחלונות, גגות, מרפסות ומדרגות? מהי חולשת התקנות? מהן ההמלצות של עמותת "בטרם" לקידום חקיקה ותקינה בנושא?
-
שכירות הוגנת בישראל? מחזון למעשה
האם באמת ניתן לייצר סביבה של שכירות הוגנת בישראל? התשובה טמונה ביכולת של כולנו להטמיע את "קוד השכירות", אשר יורכב מערכים כמו וודאות, שקיפות, הוגנות וגם- לא פחות חשוב- פרוגרמה מדוייקת שתגדיר מהי דירה ראויה למגורים, תוך יצירת קהילת אדריכלים ומעצבי פנים המחוייבת לישם אותה.